Plazma TV,

Plazma tévé,

Plazma televízió

Tudj meg mindent a Plazma tévékről!

Nem tudod eldönteni, milyen tv-t vegyél? LCD, plazma vagy Led? Segítünk a döntésben! Itt mindent megtudhatsz az Plazma tévékről!

Miről szól az oldal? Mi az, hogy Plazma? Plazma Tv ajánlatok Plazma TV


A legjobb Plazma TV vételek otthonra

Összegyűjtöttünk különböző árkategóriákban néhányat a legjobb plazma tv-közül. Remélhetőleg segíthetnek a legjobb vételben kiválasztásában, attól függően, hogy mi az elképzelésünk.

A Plazma TV gyártók, különösen a sok terméket piacra dobók, mint például a Samsung, az LG vagy a Panasonic az előállításkor arra is törekszenek, hogy mind kevesebb mérgező anyagot használjanak fel. Az újabb modellek előállításakor, a technológia fejlődésének köszönhetően a gyártók ezen törekvései egyre eredményesebbek. A modellek kiválasztásakor szem előtt tartottuk ezt is.

 

Az 5 modell:

Panasonic TX-P37C2E (~120.000 Ft)

Samsung PS42C430A1W (~150.000 Ft)

Panasonic TX-P42U20E (~150.000 Ft)

Samsung PS42C450B1W (~160.000 Ft)

LG 50PJ550 (~ 190.000 Ft)

 

Panasonic TX-P37C2E

A modell az alsó árkategória tagja. Habár a számokban elmarad a magasabb kategóriás társakhoz képes, a megjelenítésben alig venni észre a különbséget. A televízió a Panasonic Viera termékcsaládjának tagja, ami képminőségben és csatlakoztathatóságban is előrelépés a régebbi modellekkel szemben. Mint a modell típusjeléből is kiderül a képernyő átmérője 37 inch (94 cm). Villódzásmentes megjelenítésről biztosít minket a gyártó, amit olyan számokkal támaszt alá mint a 100Hz-es Double Scan technológia valamint a 0,001ms-os képfrissítés. A típus az ár érték arányában egy jó választás lehet.

 

Ár:

http://www.olcsobbat.hu/szorakoztato_elektronika/tevek/panasonic_tx_p37c2e/

 

 

Samsung PS42C430A1W

A Samsung a Panasonic fent említett típusával szemben, egy alig magasabb árkategóriába tartozó 42” vagyis 106 cm-es képátlójú modellt kínál. A csatlakoztathatóságra sem lehet panaszunk, hiszen két darab USB, HDMI 1.4, 4 HDMI-CEC valamint további lehetőségek állnak rendelkezésünkre. Amit mindenképp meg kell említenünk, hogy a készülék képes az internetes médiatartalom megjelenítésére. A Dolby Digital Plus rendszer pedig gondoskodik a szép hangzásról. Felmerülhet a kétely, hogy ha ennyi mindent nyújt a Samsung, akkor miért „csak” ennyi a készülék ára. A választ nagy részben indokolja, hogy a kijelző HD-Ready jelzést valamint technológiát kapta. Igaz, hogy rendkívül hatékony fekete szűrési rendszerrel, magas kontraszt és látószög értékekkel valamint 600Hz-es Subfield Motion képmegjelenítéssel rendelkezik, de azért beláthatjuk, hogy a hiányzó Full HD egy fájó pont lehet.

 

 

Panasonic TX-P42U20E

Egy újabb Panasonic modellről van tehát szó, de a fenti Samsunghoz hasonlóan ugyanazért az árért ez a modell már Full HD felbontást kínál szintén a 42”-es 106 cm-es képátló mellett. Amennyiben ragaszkodunk bizonyos márkákhoz, akkor nem ez lesz a döntő, hiszen a legtöbb ember nem is tesz különbséget Full HD és HD Ready megjelenítés között. Mindenesetre fontos szempont a Full HD, így előny a Panasonic javára, amikor a két modellt egymás mellé állítjuk. Mivel ez a típus a fent említetthez Panasonic-hoz hasonlóan a Viera család tagja, csatlakoztathatóságban szinte teljesen megegyeznek. Az említendő különbség a felbontás és képméret mellet, a tükröződésmentes bevonat valamint a 400Hz frissítésű intelligens képalkotás.

 

Ár:

http://www.kirakat.hu/plazma_tv/panasonic_tx_p42u20e/

 

 

 

Samsung PS42C450B1W

A modell 42” vagyis 106 cm képátlóval rendelkezik. Ebben az árkategóriában szintén szokatlan (bár a Samsung-tól kevésbé) HD-Ready vagyis 1366 x 768 –as felbontás. A televízió magas 600Hz-es Subfield Motion képfrissítéssel ellensúlyoz. Ez mellett a hagyományos üvegszűrő panelt lecserélték filmszűrőre, amellyel a kép rétegezettségét szüntették meg, valamint minden szögből ugyanolyan éles képet értek el. Ezzel ugye minden olyan elmosódás is ki lett küszöbölve, amely az üvegszűrővel volt kapcsolatba hozható. A hangzásért felelős rendszer a Dolby Digital Plus valamint a Dolby pulse. A kép a képben funkció mellett a modell még számos kis meglepetést tartogathat számunkra, attól függően mennyire használjuk ki a kínált lehetőségeket.

 

 

LG 50PJ550

Nem mehetünk el szó nélkül a Plazma TV-k egyik nagy előnye mellett. Ebben az árkategóriában, ilyen minőségben ekkora képmérettel rendelkező készüléket LCD vagy LED vetélytársak között nagyon nehezen fogunk találni.

Az LG modellje rendkívül keskeny keretének köszönhetően, nagyon vonzó külsővel rendelkezik, könnyen beleolvad a környezetébe. A TV nemcsak analóg hanem HD DivX felbontás lejátszására is képes akár USB csatlakozón keresztül. A lejátszásuk mellett feliratot is megjelenít az adathordozóról, valamint időszinkronizálóval is rendelkezik az esetleges elcsúszások kivédése érdekében. A hangzásról 2x10W-os rejtett beépített hangsugárzók gondoskodnak, így hiába is keressük, a hagyományos rácsokat nem fogjuk megtalálni. A képernyő alsó részén teljes szélességben lettek beépítve.

Intelligens fényérzékelésnek köszönhetően, a megjelenítés fényereje automatikusan igazodik a helyiségben változó fényviszonyokhoz. A Dual XD rendszer pedig a kép részletességét, pontosságát hivatott a végtelenségig tökéletesíteni.

 

Ár:

http://www.olcsobbat.hu/szorakoztato_elektronika/tevek/lg_50pj550/