Plazma TV,

Plazma tévé,

Plazma televízió

Tudj meg mindent a Plazma tévékről!

Nem tudod eldönteni, milyen tv-t vegyél? LCD, plazma vagy Led? Segítünk a döntésben! Itt mindent megtudhatsz az Plazma tévékről!

Miről szól az oldal? Mi az, hogy Plazma? Plazma Tv ajánlatok Plazma TV


Mi szól a plazma TV ellen?

Mint szinte minden technológiának, a Plazma TV-nek is vannak hátrányai. A továbbiakban megemlítünk pár ilyet, habár a teljes képhez hozzátartozik, hogy az előnyök bőven ellensúlyozzák a hátrányokat.

 

Lehetséges „Burn-In” - beégés

A foszfor bevonatú képpontok, hosszú idejű azonos fény hatására beéghetnek. Nagy lépést teszünk a probléma kivédése felé, ha elkerüljük az álló képek, hosszú időn keresztüli megjelenítését, ezzel lehetőséget sem adva a hibára. Példaként, a hétvégi parti reggeli képét ne felejtsük ott 15-20 percig a tévénken, hanem váltsunk vagy kapcsoljuk ki azt.

 

Fényerő

A plazma képpontok önmagukban is fényt bocsátanak ki, elegendő fényerőt biztosítanak, viszont vannak a piacon sokkal fényesebb, hátsó megvilágítással rendelkező modellek más technológiával. A különbség igazán csak olyan helyeken szembetűnő, ahol nagy a megvilágítás, sok a fény, mint például egy világosabb nappali. A legújabb modellek azonban már sokat javultak ezen a téren is. Az igazsághoz tartozik az is, hogy a legkevésbé fogunk a délutáni napsütésben tévét nézni, ahol ez igazán hátrány lenne.

 

Van könnyebb, van vékonyabb

Mondhatjuk, hogy persze, mindig lesz vékonyabb és könnyebb készülék, mint a kiszemelt. Annak ellenére, hogy a plazma viszonylag nem nagyméretű, hanem lapos és nem is mozdíthatatlan, a versenytársakkal szemben azonban hátrányban van ezen a téren. Egyetlen enyhítő körülmény a méretet tekintve, hogy sokkal nagyobb képméretben állnak rendelkezésre ugyanabban az árkategóriában.

 

Ár

Egyszerre előnye és hátránya az ár a plazma TV-nek. Mint már említettük az előző pontban is, az ár előnye, mert nagyobb képméretben áll rendelkezésre ugyanannyiért és a nagyobb (42” vagy 50”) képátlójú modellek szintén elérhetőbb áron vannak.

Ennek ellenére, ha ugyanazzal a jellemzőkkel szeretnénk plazmát vásárolni, jóval többet kell fizetni érte. Gondoljunk itt a felbontásra, a fényerőre, a fogyasztásra, amelyek igenis fontos szempontok.