Plazma TV,

Plazma tévé,

Plazma televízió

Tudj meg mindent a Plazma tévékről!

Nem tudod eldönteni, milyen tv-t vegyél? LCD, plazma vagy Led? Segítünk a döntésben! Itt mindent megtudhatsz az Plazma tévékről!

Miről szól az oldal? Mi az, hogy Plazma? Plazma Tv ajánlatok Plazma TV


Mi szól a plazma TV mellett?

Annak ellenére, hogy szép számban akad versenytársa a plazma tévének, mindig találunk olyan szempontokat, amelyekben kétség kívül előnyben van.

Amikor arról esik szó, hogy vajon mi szólhat egy plazma TV mellett, azokat a szempontokat kellene előtérbe helyeznünk, amelyek a mindennapokban fontosak, általános körülmények között érezhető előnyöket biztosítanak számunkra.

 

 

Kevésbé fontos szempont lehet a készülék súlya, persze itt a hangsúly az általános körülményeken van. Amikor megvásárolunk egy készüléket, elfoglalja helyét a lakásban és hónapok akár évek telhetnek el anélkül, hogy meg kellene mozdítani. Ilyenkor teljesen kizárható szempont az, hogy 10-20kg-mal nehezebb készüléket vásárolunk vagy nem. (Persze a súly azonnal kilép a figyelmen kívül hagyható szempontok köréből, ha a készülékünket egy 8cm vastag gipszkarton falon szeretnénk viszontlátni.)

Ebbe a kategóriába tartozhat még a plazma TV mélysége. Mivel általában véve a technológia lehetővé teszi a lapos készülékek gyártását, elhanyagolható szempont, hogy 12cm vagy 14cm a mélység.

 

Ezek tehát olyan szempontok voltak, ami a mindennapokban nem nyújtanak érzékelhető különbséget, előnyt számunkra. Nézzünk pár olyat, ami a plazma TV és TV közti különbség miatt, akár meg is bánhatjuk választásunkat.

 

Valószínűleg a három legjelentősebb előnye a plazma TV-nek a piac többi résztvevőjével szemben, a fekete szín kiváló megjelenítése, a nagy látószög és a gyors válaszidő.

 

Fekete árnyalatok

Készülék és plazma TV között elég nagy különbségek lehetnek a fekete árnyalatok megjelenítésében. A plazma TV, a technológiának köszönhetően, sokkal valódibb fekete színt varázsol elénk, mint a piacon levő vetélytársak, habár napjainkban már nincs nagy különbség, mindenképpen említésre méltó.

A különbség sötét árnyalatokat tartalmazó képek, filmek megjelenítésénél szembetűnő, ezeknél élesebb, részletekben gazdagabb tartalmat kaphatunk. Persze itt ne arra gondoljunk, hogy a Penge című film egyik csatornajelenetében, fényben járó hősünk kardján kívül semmi mást nem látunk, ha nem plazma tévénk van.

Egyszóval a különbség érezhető, nem csak akkor, ha a plazma TV mellé egy másik készüléket teszünk.

 

Látószög

Ezen a területen sem akkora az előnye a plazmának, a többi piaci résztvevővel szemben, mint régebben, de szintén kiemelendő, mindennapjainkban fontos szempont lehet.

A látószög mint szempont, akkor kerül előtérbe, amikor nem kizárólag szemből szeretnénk nézni a tévénket. Oldalról, alulról vagy felülről ránézve a plazmára szinte ugyanazt az élességet láthatjuk, köszönhetően a képpontok nagy fényerejének.

 

Válaszidő

A szempont azért fontos, hogy gyors színváltásokkal teli mozgókép megjelenítésben is éles képet kapjunk, ezáltal elkerülve a lassabb megjelenítésből adódó szellemképet. Hamar kiderült hát, hogy nem egy beszélő plazma tévéről van szó. A válaszidő megadja, hogy egy képpont feketéből fehérbe, majd vissza mennyi idő alatt vált át. Tehát a válaszidőnél a kisebb érték a jobb, ellentétben a látószög, vagy a kontraszt esetében.