Plazma TV,

Plazma tévé,

Plazma televízió

Tudj meg mindent a Plazma tévékről!

Nem tudod eldönteni, milyen tv-t vegyél? LCD, plazma vagy Led? Segítünk a döntésben! Itt mindent megtudhatsz az Plazma tévékről!

Miről szól az oldal? Mi az, hogy Plazma? Plazma Tv ajánlatok Plazma TV


Mit tud a plazma TV?

Nézzük mit is értünk plazma TV alatt. Egy kis képzelőerővel azonnal szemünk elő kerülhet a megoldás: egy olyan lapos könnyű felület, amely milliónyi apró üvegbuborékból (képpontok) áll.

Kicsit nehezebben elképzelhető, de minden egyes buborék foszfor bevonatú és egy gázszerű (neon és xeon) anyagkeveréket tartalmaz, amit plazmának nevezünk.

 

 

Hogy lesz ebből szép színes kép? Minden egyes buborék, nevezzük képpontnak, három részből áll, piros, zöld és a kék alképpontból. Amikor megjelenítésre kerül a sor, egy digitálisan vezérelt elektromos impulzus folyik át a kijelzőn, amely arra készteti a képpontokban levő plazmát, hogy ultraibolya fénysugarakat bocsássanak ki. A foszfor bevonat pedig a fénysugarak hatására a megfelelő színt képzi számunkra, ezáltal biztosítva, hogy Plazma tévénk az egyik legjobb képi megjelenítéssel rendelkezzen.

 

A régi katódsugaras (CRT) tévével szemben a plazma színekben gazdag, pontos, nagy felbontású képet biztosít. Anélkül, hogy percek, órák elteltével ugyanazt a fáradságot érezhetnénk szemünkben mint CRT elődjeinél, hála az eltérő megjelenítési technológiának.

 

Biztosan többen néztek már gyengébb minőségű kamerán keresztül katódcsöves képre. Egy villogó, kevésbé éles képet láthattunk. Habár ezt közvetlenül nem érzékeltük, a villogó kép mégis rendkívűli módon fárasztotta a szemet. Röviden megfogalmazva, egy elektronágyúval lőnek felénk, majd egy foszforbevonatú monitoron felvillannak a becsapodó elektronnyaláb, majd elalszik.

 

A plazma villódzásmentes képet biztosít számunkra. A képpont három részének fényereje, ami a három alapszínnek felel meg, külön szabályozható. A megjelenítés minden egyes képpontnál külön és folyamatosan vezérelhető, ezáltal biztosítva egy rendkívül éles, nagy kontrasztarányú, bármilyen szögből éles képet.

 

A plazma tévével élvezhetjük a digitális adás minden előnyét. Használhatjuk számítógépünkhöz, laptopunkhoz monitorként, mivel élvezhető felbontást nyújtanak már az alsó kategóriás készülékek is. Meg kell említenünk, hogy a nagy méret és minőség, a kiváló játékélményhez is nagyban hozzájárul, legyen az Mac, X-BOX vagy bármilyen platform.